Det blev aldrig den täta, spännande kamp i Gothia Arena som vi förväntat oss. Därtill var Högsbo Basket alldeles för vassa för Sparks denna eftermiddag och vann helt rättvist med 87-63.

Högsbo Baskets ”insidetanks” Hanna Johansson/Alexis Hyder fick, ur Sparksögon, fira alldeles för stora triumfer i färgen för att det skulle vara hälsosamt för bortalaget. Därtill välkompletterade av pålitliga poängplockaren från guardpositionen, Tiasha Gray, kunde Högsbo Basket kila ifrån per omgående. Av hemmalagets 47 poäng i första halvlek kom 42 från denna trio – och detta med mer än 50%-ig utdelning; ett scenario som inte var vad man hade hoppades på i Sparks-lägret.

Anfallsmässigt hade Sparks en del problem att ”hitta rätt”; mindre än vart tredje avslut förvaltades i poäng och när man till det lägger 15 bortkastade bollar så har man mångt och mycket förklaringen till blygsamma 24 Sparkspoäng under första halvlek.

Andra halvlek blev betydligt jämnare; både poäng- och spelmässigt, men tåget hade naturligtvis redan gått. Alice Jernberg fick, mycket välförtjänt, priset som bästa Sparksspelare – Alice har verkligen vuxit väl in i SBL-kostymen, ett stort glädjeämne. Plus också till Lollo Halvarsson.

Från nuläget finns bara en väg och det är framåt; Sparks har på tuffast tänkbara sätt fått känna på vad ligaspel innebär. Det är bra att bryta ihop och komma igen. Go Sparks!