Sparks utvecklings bortamatch mot Kalmar Saints (eller rätteligen Kalmar Saints/Växjö Ravens, två föreningar som slagit sina påsar ihop för att kunna spela div. II basket) i Växjö på söndagseftermiddagen företedde en hel del likheter med förra helgens hemmakamp mot Nässjö.

Sparks poängproduktion startade, nu som då, med en steal och en breaklöpning; signerat Clara och Lindströms Tilda och våra fjärde poäng tillkom på motsvarande sätt med namnen Sjökvist som exekutor. Första perioden gick i breaklöpningarnas tecken; det var så vi målade – i det uppställda 5-5 spelet var det, trots bra lägen, förtvivlat svårt att hitta garnet. Detta ledde till att vi blev väl individuella och tappade lagspelet. I ärlighetens namn blev lagspelsdelen anfallsmässigt inte mycket bättre i andra perioden – vi räddades av en lyckosam helplanspress som gav ett antal steals högt uppe i planen och nio snabba poäng. Halvtidsledning med 46-28 efter 20 minuter där hemmalaget var vassare i 5-5 spelet men Sparks ”räddades” av snabba uppspel och slutet av andra periodens presspel.

Precis som förra helgen blev det klart vassare efter paus. Vi delade bollen klart bättre och träffen började komma. Som alltid kan man fundera över om det är lagspelet som skapar träffarna eller skottlyckan som ger lagspelet. Det som med säkerhet kan fastställas är att ett bra lagspel skapar bättre förutsättningar för bra avslut. Tredje perioden blev den offensivt klart bästa med noterade 31 poäng. Även fjärde perioden får räknas in som bra genomförd och slutsiffrorna stannade på 55 hemmapoäng mot Sparks 100.

Efter en mycket stark andra halvlek slutade Clara som bästa poängmakerska med 24 och fick som belöning därför äran att bli intervjuad. Därefter följde Tilda L. med 17, Tilda S. och Stella 15 vardera, Hanna Wester 9, Asta 7, Antonia 6, Agnes 5 och Maria 2 poäng.