Sparks utveckling bjöds på en tidig julnöt när Nässjö Basket tog emot i höstsäsongens avslutande seriematch; och det skulle visa sig bli en seg rackare att knäcka.

De vitklädda hemmatjejerna startade starkast och tog en tidig 7-4 ledning. Efter en Astatrea och två bra attacker från Felicia, som belönades med straffkast, var Sparks före i poängprotokollet. Efter första perioden ett tvåpoängsförsprång för Sparks.

I andra periodens inledning slet Maria ner två raka offensiva returer som omsattes i poäng och Sparks hade ett miniryck. Därefter skulle det dock bli förtvivlat svårt för Sparkstjejerna att måla. Det dröjde till periodens åttonde minut innan första riktiga spelpoängen lades i; Maria igen efter riktigt fint spel. Halvtidsledning med 26 mot 23 efter, som skrivits, stora problem med målgörandet och lite halvtaskigt försvarsspel där det mesta av aggressiviteten satt i händerna vilket renderade en uppsjö av fouls och många hemmastraffkast. Lyckligtvis från Sparks så var hemmalagets träffsäkerhet från välgörenhetslinjen inte så bra som de hoppats på.

Andra halvlek inledde Sparks lite bättre i försvarsspelet och starka drives från Stella och Asta gav ledning med 34-23. Strax före mitten av tredje perioden noterades fjärde foulen på både Stella och Tuva; vilket naturligtvis var obra. Hemmalaget avslutade perioden bäst och det var fortfarande kamp efter 30 minuter; 44-38 i Sparksfördel.

Efter byte av poäng i inledningen av fjärde akten följdes ett trepoängsspel av Stella av en steal från Clara som omsattes i en säker tvåa och Sparks var upp 11 poäng; vilket skulle visa sig vara det avgörande rycket. Ett starkare försvarsspel borgade för detta, även om det kan tyckas att Nässjö fick lite för många offensiva returer för att det skulle vara hälsosamt.

Nyttigt med en match som ställde krav på utförandet och där varje situation var ”viktig” utifrån ett resultatperspektiv. Sparks fick några viktiga lärdomar om bl. a försvarsspelet och detta tar vi med oss inför vad som komma ska.

Stella poängbäst med 16, tätt följd av Clara med 15 poäng.