Det är slutspelstider för Wetterbygden Stars som just nu befinner sig mitt uppe i kvartsfinalspelet mot Borås Basket. Parallellt med slutspelet så har vi kommit till den del av säsongen som innebär att det blivit dags att dela ut Årets Utmärkelser i respektive basketliga, dam och herr. I samband med detta kan Wetterbygden Basketball idag stolt förkunna att Wetterbygden Stars blivit framröstat som ”Årets Lyft” i Svenska Basketligan herr!

Motiveringen till ”Årets Lyft” i SBL herr säsongen 2018-2019 lyder:

”Här spelades världens sista match utan trepoängslinje. Här verkade Miki Herkel, en av svensk baskets största legender genom tiderna. Här fanns ett riksbasketgymnasium som producerat en rad landslagstjärnor. Men hur mycket nobel historia vi än kan lyfta fram lever passionen i framtidstron. Wetterbygden Stars har visat att basketen är framtidens sport i regionen genom smarta värvningar, häftiga matcharrangemang och ett modernt tilltal. Wetterbygden Stars matters i svensk basket. ”Årets Lyft” i SBL herr är Wetterbygden Stars!”

Detta är alltså totalt den tredje utmärkelsen som tilldelas Wetterbygden Basketball säsongen 2018-2019. Sedan tidigare vet vi att Louice ”Lollo” Halvarsson i Wetterbygden Sparks fått ta emot ”Årets Center” i SBL dam och tidigare idag blev det även klart att Boris Balibrea, headcoach i Wetterbygden Stars, blivit utsedd till ”Årets Coach” i SBL herr.

Vi fick tag i verksamhetens general manager, Thomas Ekström, som naturligtvis är både glad och stolt över att få representera en verksamhet som gjort så bra ifrån sig under sina respektive debut år i SBL

Stor grattis, Thomas – hur känns det att representera en verksamhet som mer eller mindre tagit storslam gällande årets utmärkelser i SBL?

– Det känns naturligtvis magiskt på alla sätt och vis. Detta är ett stort erkännande för oss som förening men självfallet ännu mer för ”Lollo” och Boris som fått två fantastiskt fina utmärkelser. Wetterbygden Basketball är som en familj där man gläds med och åt varandra, de här tre utmärkelserna kommer göra oss ännu starkare som klubb.

Ja, förutom de individuella utmärkelserna så blev det också klart att ni plockat hem ”Årets Lyft” på herrsidan, hur känns det? 

–  Man blir ju egentligen alldeles stum, stum av beundran för lagledningen och killarna som gjort ett fantastiskt år som nu avslutas med SM-slutspel, till att börja med i kväll på hemmaplan mot Borås Basket. Förutom lagets prestationer, vilket naturligtvis är den största anledningen till att vi fått utmärkelsen, väljer jag också vid detta tillfälle att hylla vår eventgrupp som i allra högsta grad är delaktiga till att hela föreningen lyft sig. Symbiosen i form av våra lag och vår eventgrupp är en garant för att vi även i framtiden kommer kunna bjuda på basketfester i Huskvarna Sporthall.

Utmärkelsen ”Årets Lyft” delas ut i samband med kvartsfinal 2 på fredagskvällen när Wetterbygden Stars tar emot Borås Basket hemma i Huskvarna Sporthall kl. 19.04.