Det blev en högdramatisk tillställning i Huskvarna Sporthall under lördagseftermiddagen när Wetterbygden Stars och Ockelbo Basket drabbade samman. Det krävdes 45 minuters basketspel för att särskilja lagen åt och denna gång var det gästerna som kunde dra den längsta stickan och därmed också räkna hem första segern för säsongen. Slutresultatet skrivs till slut till 94-100 och stor segerorganisatör hos gästerna blev Max Sundberg med sina 36 (!) poäng.

Inledningen av matchen ska annars mestadels handla om något av missarnas afton. Efter dryga två spelade minuter så är ställningen föga upphetsande 2-0 till hemmalaget. Det ska bli någorlunda bättre och det ska också visa sig bli något av ”runsens” afton. Först gör hemmalaget 8-0 för att efter en (framgångsrik) timeout hos bortalaget följas upp av 0-11. Som om inte detta vore nog så avslutas perioden med att Stars gör 9-0 och kan gå till periodvila i ledning, 20-11.

Början av den andra perioden ska gå helt och hållet i värdarnas favör. William Eriksson-Hansson har sin bästa match i Stars-linnet (totalt 19 poäng och fem assists från hans händer denna eftermiddag) och leder trupperna när samma trupper kan rusa upp i 14-poängsledning, 25-11. Då är det dags för bortalagets ”general, Edvin Stark att äntra matchbilden på allvar: med två raka trepoängare ser han till att hans Ockelbo Basket aldrig är längre bort än inom slagläge. Sista ordet i halvleken ska en viss Max Sundberg få när han skickar i en tvåtaktare och reducerar underläget ytterligare, ledning Stars 41-38.

Andra halvlek ska inledas med rena rama kalabaliken där ute på plan. Med oss från första halvlek hade vi två tekniska fouls (en för vardera lag) och man skulle ju kunna tro att både domare och spelare nu var överens om vilken nivå som skulle gälla framöver. Icke, sa Nicke.

Tredje perioden är knappt till att starta förrän Dusan Sisic plockar upp sin tredje personliga foul och med känslorna utanför linnet så låter matchens tredje tekniska foul inte vänta på sig särskilt länge. Någon som trodde att det var slut där? Nej då. På vägen till bänken hinner Dusan Sisic även plocka upp ytterligare en teknisk foul och då är det naturligtvis färdigspelat för honom. Några anfall senare är det dags för bortalagets tur att att bli tilldelade en teknisk foul och även om det naturligtvis upp till spelarna och lagen att anpassa sig till rådande domarnivå, så gjorde det gråa laget inte speciellt lätt för sig i denna sekvens av matchen.

Någon som däremot fortsatt gjorde rätt för sig var Max Sundberg som under sin tid på planen lyckades vara ett konstant hot för hemmalaget. När matchen är till att summeras ska det visa att den gode Sundberg lyckats med att hälla i hela 36 (!) poäng framåt och därmed öka på sitt snitt avsevärt med tanke på att det tidigare låg på ca tio poäng per match – vi känner till en matchhjälte när vi ser en! Ockelbo Basket är i ledning efter tre spelade perioder, 60-66.

Ockelbo Basket ska även inleda den fjärde perioden starkast innan Kemal Omerbasic kan få igång hans lags poängproduktion igen. När Jonathan Bohman skickar i två av två från välgörenhetslinjen så betyder det att Stars nu inte bara leder utan man gör det dessutom med fyra poäng, 78-74. Chris Singhateh vill dock annorlunda och kan krypa avståndet till 78-77 efter en trepoängare. Lagen turas om att byta poäng och när det endast återstår 24 sekunder av ordinarie speltid så är ställningen helt lika, 81-81. Bägge lagen ska få varsin chans för seger men efter vars två missar så var förlängningsspel ett faktum.

I den efterföljande förlängningen så är Ockelbo Basket, anförda av Max Sundberg, det klart starkaste laget och efter att ha inlett med att göra 6-0 så hittar Albin Häll-Eriksson (30 poäng idag) och Co ingen väg tillbaka och slutresultatet kan skrivas till 94-100 i gästernas favör. Till tjyvens och sist är det svårt att argumentera för något annat än att det var en rättvis seger och i synnerhet när man betänker att Ockelbo Basket långa stunder fick spela utan sin fixstjärna Jaylen McManus som plågades matchen igenom med ett spräckt ögonbryn (stort tack till matchläkare Pierre Sundin för en mycket proffsig insats som kunde säkerställa att McManus till slut kunde slutföra matchen).

För Wetterbygden Stars del får man nu slicka såren innan man kommande fredag beger sig västerut för möte med ett starkt Högsbo Basket.