Idrotten kan vara brutal ibland. Wetterbygden Stars gör en strålande insats på bortaplan mot serieledaren men får till slut se sig besegrade på matchens absolut sista skott. Borås Basket hade bjudit in till basketfest hemma i Boråshallen under fredagskvällen och hedersgäster var stjärnorna från Sveriges vackraste bygd, Wetterbygden Stars. Med närmare 2 500 personer på läktarna blev det en match helt och hållet i publikens smak där bortalaget långa stunder visade att man blir att räkna med i det kommande SM-slutspelet men där man alltså fick ge sig på matchens sista skott, bittert.

Annars började matchen med att Wetterbygden Stars hade förtvivlat svårt att få bollen i korgen. Trots fina lägen så var det locket på ända fram till att just Ty Sabin skickade i sina nionde poäng och kunde ta sitt lag upp i ledning för första gången denna afton, 17-16. Trots att Borås Basket som vanligt ”sköt ljuset ur sin hemmahall” så hade Stars under denna period svar på det mesta. Bland annat flexar Moussa Kone musklerna och skickar i fem raka poäng och när även den 216 cm långe landslagscentern, Carl Engström gör honom sällskap i tresekundersområdet så betyder det helt lika efter tio spelade minuter, 28-28.

Lagen fortsätter att turas om att vara i förarsätet under den andra akten. Wetterbygden Stars har under samma akt glädjande nog ett högkvalitativa försvarsspel och när man dessutom kombinerar det med ett par patenterade attacker med vänster hand signerade Jonathan Peleg, närmare bestämt tre gånger i rad, så betyder det ledning med 34-32. Första halvleks stora man är ändå en viss Ty Sabin, som även om han mattades av något under halvlekens sista 90 sekunder, ändå visar vilken otrolig talang han besitter i att skjuta bolluslingen i korgen. 24 (!) poäng från hans händer under de första 20 minuterna var naturligtvis en stor anledning till varför bortalaget kunde gå till halvtidsvila i ledning, 49-47.

Andra halvlek börjar med att Stars snabbt gör 9-0 innan Borås Basket får fart på sina grejor igen. Domarinsatsen denna kväll kanske lämnade mycket övrigt att önska men åtminstone så drabbade det bägge lagen lika. Först är det Zac Cuthbertson i Borås Basket som snabbt blir avblåst för ett par snabba foul innan det är Daniel Mortensens tur att hamna under luppen hos det gråa laget, bland annat minns vi en klockren block som av någon anledning bedömdes som foul. Någon som inte vilade på hanen i andra halvlek heller var  Ty Sabin som när väl krutröken skingrat sig stannade på mäktiga 48 poäng, nytt rekord i SBL säsongen 2019-2020. Stars fortsatt i ledning efter tre perioder, 74-71.

Fjärde perioden ska bli en rysare av sällan skådat slag.

När just Ty Sabin skjuter i 102-98 med dryga 20 sekunder kvar av matchen så tror nog de flesta att det var spiken i kistan. Hemmalaget ville dock annorlunda och kan successivt ta sig tillbaka in i matchen via nämnda Cuthbertson, timeout Wetterbygden Stars i ledning med 102-100. Efter timeouten avancerar man bollen till offensiv planhalva och med bollen i händerna hos Ty Sabin känns det förhållandevis tryggt. Tyvärr lyckas Borås Basket få samma boll, ur samma händer, på samma Ty Sabin och helt plötsligt börjar goda råd bli väldigt dyra.

Andreas Person missar en trepoängare men inte bättre än att DeAndre Davis kan fånga upp bollen och skicka den tillbaka ut till Marcus Tyus som skickar upp det som alltså ska visa sig bli matchens sista skott…0,5, 0,4, 0,3, 0,2, 0,1 sekunder kvar på matchklockan…swisch och ridå! Förlust 102-103.

En bitter förlust på så många vis men ändå en prestation att vara stolt över nu återvänder hem till Vätterbygden för att förbereda sig inför tisdagens möte på hemmaplan mot Södertälje Kings.