Ja, precis som rubriken skvallrar om så är Wetterbygden Stars för tillfället ett lag som sprudlar av energi och harmoni. Det vet alla som någon gång kommit i kontakt med elitidrott vad just harmoni och spelglädje kan åstadkomma för ett lag rent resultatmässigt. På söndagen fick Högsbo Basket erfara att Wetterbygden Stars är på riktigt för tillfället något segersiffrorna skvallrar om som skrevs till hela 101-63 i Stars favör.

Högsbo Basket gameplan var ganska tydlig från början: försöka slå ner farten på ett bortalag som till vardags tillhör ett av seriens absolut skickligaste på att vända spelet från försvar till anfall. Men med två raka trepoängare, signerade Eddie Alm och Guim Exposito, så gav Wetterbygden Stars omgående svar på tal på Högsbo Baskets zonförsvar vilket föranledde en rekordtidig timeout från hemmalagets sida. Detta till trots så är det bortalaget som fortsätter skölja över hemmalaget: 4-22 efter tre minuter talar sitt tydliga språk och 25-50 i halvtid innebär naturligtvis att matchen är över.

Andra halvlek handlar nästan uteslutande om hur stor segermarginalen ska bli. Glädjande för Wetterbygden Stars är på vilket sätt speltiden fördelas där den som spelar mest spelar 24 minuter och den som spelar minst dryga nio minuter. Kanske är det just detta faktum, att många i Wetterbygden Stars är med och ”drar lasset”, som också är anledningen till den rådande harmonin i laget för tillfället?

Roligt att se under söndagen att både lagets längsta/största spelare och lagets kortaste/minsta spelare är dom som går i bräschen. Waly Niang flexade musklerna med sina 19 poäng och sju returer, viktigt för Waly och viktigt för Wetterbygden Stars som naturligtvis behöver Walys styrka och storlek under korgarna. Roligt också att se Jesper Wennerholm ta för sig genom att skicka i bland annat fyra av fem trepoängsförsök. Just Jesper får symbolisera den här känslan av ”en-för-alla-alla-för-en”, ”Lommas stolthet” är en synnerligen viktig bricka när vi nu sitter här efter matchen och diskuterar ”harmoni” och ”lagsammanhållning”.

Nästa match för Wetterbyden Stars är först den 4 februari eftersom nästa helgs match mot AIK Basket blev flyttad till 5 januari tidigare i år. Gott om tid således för Boris Balibreas mannar att fortsätta bygga vidare i lugn och ro på det som alltmer börjar likna något riktigt, riktigt starkt.