Det har nu gått dryga tre veckor sedan Wetterbygden Stars senast var i elden. Då blev det förlust på bortaplan mot Köping Stars och egentligen finns det ingenting som tyder på att det kommer bli mycket enklare nu när vårsäsongen sparkar igång. AIK Basket på bortaplan uppe i Solnahallen under fredagskvällen är ungefär så ”as tough as it gets” i den här serien och det ska naturligtvis bli spännande vad ett tre veckors uppehåll har betytt för respektive lag.

Tre veckors uppehåll är en sanning med viss modifikation gällande fredagens hemmalag. Den 21 december spelade nämligen AIK Basket sin senaste match och inte vilken match som helst heller: derbyt mot värsta antagonisten och rivalen, Djurgården Basket, ett derby som AIK Basket till slut kunde segra i efter att bland annat skarpskytten Erkan Inan gått till jobbet och skickat i 30 egenhändiga poäng.

Senast Wetterbygden Stars och AIK Basket möttes var i Huskvarna Sporthall den 12 november och då var det Wetterbygden Stars som kunde gå segrande ur den striden med 84-74. Det har onekligen hunnit rinna en del vatten under broarna sedan dess, inte minst då i Wetterbygden Stars som lyckats addera både Waly Niang och Franco Kouagnia under korgarna. De två sistnämnda pjäserna lär behövas mot en av Superettans absolut största och bästa insidehot i form av AIK Baskets Lazar Radovaljevic som, sedan debuten just mot Wetterbygden Stars för någon månad sedan, kommit in och bidragit med både styrka och attityd till AIK Basket – 19,6 ppg, 6,3 rpg och 2,7 apg är siffror som man inte snackar bort i första taget.

För att kunna besegra AIK Basket, och faktiskt också då hänga på topplagen i tabellens övre skikt, lär det också bli av största vikt att försvara trepoängslinjen. AIK Basket har bevisligen egna osynliga rör mellan nämnda trepoängslinje och korg i Solnahallen, rör som spelare som Erkan Inan, Olivier Illunga, Henos Kidane och just Lazar Radovalljevic inte tvekar många millisekunder att skicka upp trepoängsprojektilerna i.

För Wetterbygden Stars gäller det som sagt att studsa tillbaka omgående efter förlusten i förra omgången på bortaplan mot Köping Stars. Då fallerade mer eller mindre försvarsspelet helt på bakplan bland lagets guards varför det blir lite upp till bevis för lagets dito i matchen mot AIK Basket. Uppkast på fredagskvällen är satt till så pass sent som kl. 19.30, detta med anledning av att AIK Basket arrangerar ett dubbelmöte med sitt herr- respektive damlag (AIK Baskets damer tar emot Udominate från Umeå timmarna innan uppkast i Stars match).

FEEL THE ACTION!

AIK Basket-Wetterbygden Stars
Fredagen den 5 januari
Solnahallen
19.30