Under torsdagskvällen hade Wetterbygden Stars möjlighet att bli klara för spel i Svenska Basketligan 2018-2019 om AIK Basket hade besegrat Djurgården Basket på hemmaplan i Solnahallen. Länge såg det ut som att det skulle bli just så men när det tredje derbyt lagen emellan denna säsong tog slut, så är det Djurgården Basket som visat sig vara starkast. Wetterbygden Stars får därmed precis det man önskat hela tiden: en helt avgörande match på hemmaplan mot Luleå Steelers. I potten ligger en plats till landets högsta serie (SBL) till hösten, kan det bli mer raffinerat?

Sedan den 5 januari har Wetterbygden Stars spelat 14 matcher och en stor anledning till att man befinner sig där man just nu befinner sig är naturligtvis det faktum att man lyckats vinna 13 av dessa. Under drygt tre och en halv månad så har man gjort precis det som varit ett måste varenda gång man kommit till match: vunnit. Att vinna på ”beställning” är aldrig enkelt men under nämnda period så är det precis vad man lyckats göra, imponerande!

Nu återstår alltså ett sista hinder innan drömmen om Svenska Basketligan ska slå in.

Luleå Steelers kommer till spel på söndag i Huskvarna Sporthall med ett ”record” på totalt 25 spelade matcher där man endast lyckats vinna två av dessa. Senast lagen möttes uppe i Luleå avgick Stars med segern med hela 62 poäng (135-73) medan första mötet lagen emellan, även den uppe i Luleå, slutade med en något mindre segermarginal, dock ändå 38 poäng (92-54). Det finns alltså en hel del saker som talar för seger för Wetterbygden Stars på söndag men osvuret är naturligtvis alltid bäst. Vi får inte glömma att Luleå Steelers faktiskt pressade Djurgården Basket på bortaplan så sent som för två veckor sedan då man förlorade med endast sex poäng, 89-95 – ett resultat och en insats som naturligtvis inte gått headcoach Boris Balibrea obemärkt förbi.

Luleå Steelers må ha förlorat många matcher denna säsong men förfogar likväl över några pjäser som kommer behöva 300 % uppmärksamhet i säsongens sista match. I spelare som Brian Curry, Robel Gebremeskel och Stefan Zivkovic så förfogar man en över trio som bland annat stod för 60 poäng av lagets totala 89 poäng i nämnda förlustmatch mot Djurgården Basket. Lyckas man å andra sidan att försvara dessa tre herrar är mycket vunnet då Steelers saknar verktyg defensivt för att kunna stå emot motståndare likt Wetterbygden Stars, speciellt i tresekundersområdet där man saknar storlek.

Hemmalaget ryktas ha en riktig bra träningsvecka bakom sig och ser fram emot matchen med tillförsikt av förklarliga skäl. Man har nu kommit fram till avgörandet som man haft som målbild sedan nyåret. Att få chansen att slå in matchbollen på hemmaplan, inför sin egen publik i en direkt avgörande match, är naturligtvis få idrottsmän förunnat. Tolkar vi kroppsspråk, intensitet och engagemang på träningarna så kommer Wetterbygden Stars inte lämna något åt slumpen och detta av en väldigt enkel anledning: ingenting är klart förrän ”Den Feta Damen” tagit ton.

FEEL THE ACTION!

Wetterbygden Stars-Luleå Steelers
Söndagen den 22 april
Huskvarna Sporthall
14.00

Reservera plats genom att lägga din beställning på info@wbbasket.se