Det var ett formstark Wetterbygden Stars som under söndagen hälsade Högsbo Basket välkomna till Huskvarna Sporthall för match i Superettan. När krutröken väl skingrats så kan vi konstatera att hemmalaget tagit sin sjunde raka seger under 2018 och därmed förblir obesegrade hemma i Huskvarna Sporthall tillsvidare, seger med 86-59.

Det var ett något ”rumphugget” Högsbo Basket som kom till spel i Huskvarna Sporthall. Kvar på hemmaplan i Göteborg befann sig nämligen både Jacob Stenhede och Filip Sjöström, två pjäser som hade behövts under respektive korg för att freda hemmalagets tunga artilleri med herrar Franco Kouagnia, Wally Niang och Kemal Omerbasic i spetsen.

Inte nog med att bortalaget saknade några av sina, bokstavligt talat, tyngsta pjäser, man kom dessutom till match efter att ha spelat ett dygn tidigare då man förhållandevis enkelt slog tillbaka Eos Lund på hemmaplan i Gothia Arena. Utan två av sina insidespelare och med en match i benen 24 timmar senare, så är det så här i efterhand, lätt att förstå att headcoach Jonas Fredrikson manade till zonförsvar från första stund i mötet mot Wetterbygden Stars.

Tack vare detta zonförsvar så lyckades man också slå ner farten på ett hemmalag som för bara någon vecka sedan annars fullkomligt sköljde över Högsbo Basket i matchinledningen, ett scenario man naturligtvis inte ville uppleva igen om man spelar iförd rött matchlinne. Om man däremot spelar i svart matchlinne så är man nog rätt nöjd med att ha lagkamrater som Albin Häll-Eriksson och Eddie Alm som var dom två som gick i täten genom att luckra upp nämnda zonförsvar genom att skicka i trepoängare efter trepoängare – tillsammans stannar duon på 9/14 trepoängare denna eftermiddag vilket får anses som….”hyggligt”. Ledning i paus med 48-36 för Wetterbygden Stars.

Tredje perioden är i ärlighetens namn inte mycket att skriva hem om då bägge lagen verkar ha låst locket på respektive ring och kastat iväg nycklarna, 11-6 i hemmalagets favör vittnar om detta. Sista akten blir lite ”frejdigare” (27-17) när Wetterbygden Stars behagligt kan cruisa fram till lagets sjunde raka seger och spika slutresultatet till 86-59.

Om vi inte är alldeles fel underrättade, så innebär 59 insläppta poäng att headcoach Boris Balibrea lär ligga lite pyrt till gällande den ”valfria lunchmeny” som han i ett svagt ögonblick lovat laget om man höll Högsbo Basket på mindre än 62 poäng. Det lär inte bli billigt för den gode Balibrea och det grundar vi på att vi sätt stora gossar som Franco Koaugnia och Waly Niang beställa in mat förr….

Efter denna måltid väntar sen nästa helg en långresa till Skåne för match mot Eos Lund, en match som på förhand känns lite ”obehaglig” med tanke på att Djurgården Basket så sent som för några veckor sedan fick lämna Eoshallen med noll (0) poäng i bagaget – fullt påslag är därmed klart önskvärt för att laget ska kunna komma fullt förberedda och i bästa möjliga ”slagläge” inför det som måste vara lite av ”Årets Match” i Superettan när man tar emot serieledarna, Köping Stars på hemmaplan i Huskvarna Sporthall söndagen den 11 mars.

Men först Eos Lund nästa helg.