Den första upplagan av Svenska Cupen sedan Hedenhös är över för Wetterbygden Stars denna gång. Efter en högdramatisk semifinal under lördagen mot Södertälje Kings där man fick se sig omkörda i poängprotokollet de sista fem minuterna, så vankades det match om tredjepris under söndagen mot Borås Basket. Efter 40 spelade minuter så är det Stars som kan dra den längsta stickan (113-89) och kan därmed titulera sig bronsmedaljörer i Svenska Cupen anno 2019-2020.

Det fanns en viss farhåga om att matchen om tredjepris skulle bli en avslagen historia med tanke på att inget av lagen ville riskera några skador och för det faktum att det är match redan på tisdag igen för respektive lag och med facit i hand kan vi konstatera att det blev just så. Detta blev istället matchen där coacherna både passade på och vila en del spelare och samtidigt fördela speltiden så pass rättvist som möjligt bland återstoden av spelare. Det går inte göra någon annan utvärdering än att matchen om tredjepris inför nästa års upplaga av Svenska Cupen redan nu spelat ut sin roll.

Efter en jämn inledning så är det sen Wetterbygden Stars som successivt kan rycka i poängprotokollet anförda av, en för dagen, stekhet Calvin Hermanson, eller vad sägs om följande rad: tre av tre från tvåpoängare, sju av åtta från trepoängslinjen och två av två straffkast tillsammans med sex returer, fem steals, två assists och noll turnovers – totalt 29 poäng fördelat på lite drygt 23 minuter, kan man någonsin komma närmre den ”Perfekta Matchen”? Således återigen en högoktanig prestation för den gode Hermanson och som därmed fortsätter prestera sin bästa basket för säsongen.

Trots att Borås Basket kan närma sig något i inledningen av andra halvlek så är det Stars som kan fortsätta att trumma på framåt och efter 79-61 efter tre spelade perioder så tittar man aldrig i backspegeln igen utan fortsätta rulla runt på det spelarmaterial man förfogade över för dagen – seger till slut med 113-89. Calvin Hermanson är redan nämnd och även extra roligt att se Jesper Wennerholms variationsrika 14 poäng.

Svenska Cupen är därmed över för Wetterbygden Stars och man kan nu fokusera fullt ut på spelet i Svenska Basketligan. Närmst i det avseendet är derbyt mot Nässjö Basket på hemmaplan redan nu på tisdag. I den bemärkelsen var söndagens resultat/prestation viktigt då det borde ha gett självförtroendet en boost i en positiv riktning.