Sedan det stod klart att Logan McLane fick lämna i slutet av augusti så har arbetat med att hitta hans ersättare varit ett högprioriterat inslag i vardagen för den sportsliga ledningen i Wetterbygden Stars. Valet har nu fallit på den 27-årige powerforwarden, Raheem Johnson som nu ansluter till laget redan under måndagskvällen.

Raheem Johnson spenderade fjolårssäsongen på Cypern och närmare bestämt Michelin Etha Engomis där han snittade respektabla 11 poäng och sju returer per match. Lägg till ytterligare dryga två blockar per match så är det lätt att förstå att man i Stars-lägret hoppas fått in en pjäs som kommer göra skillnad i respektive tresekundersområde.

Under sina år på college tillhörde Raheem Johnson University of Buffalo och spelade därmed i den erkänt tuffa MAC (Mid American Conference). Hur vidare det är härifrån Raheem Johnson fått sin tuffhet låter vi vara osagt men att herr Johnson är en oöm spelare råder det inga som helst tvivel över – förhoppningen är att Wetterbygden Stars här fått in en riktig ”sheriff” i framförallt försvarsspelet.

Dennis Aulander är sportchef i Wetterbygden Basketball och tar oss med bakom kulisserna den senaste tiden när det gäller föreningens senaste kontraktsskrivning.

– Man försöker naturligtvis alltid göra en så noga research som möjligt när det gäller nya spelare och för oss har det denna gång varit extra angeläget med tanke på vilken situation vi befinner oss i efter Logan McLane. Man kan aldrig vara riktigt säker men alla referenser vi tagit in pekar på att Raheem Johnson är den spelare vi söker för att kunna stärka upp spelet under respektive korg.

– Minst lika viktigt har det varit för oss att försöka hitta rätt sorts karaktär. I Wetterbygden Basketball räcker det inte med att bara vara en duktig basketspelare, det spelar ingen roll om du är självaste LeBron James – du kommer inte att spela med oss. Den kemi vi i Wetterbygden Basketball lyckats bygga upp, på både dam- och herrsidan, sedan starten 2014 är något vi vill värna om och även här tror vi att en spelare som Raheem Johnson har något att tillföra, säger Dennis Aulander.

Raheem Johnson ansluter som sagt till Wetterbygden Stars under måndagskvällen och beräknas göra sin första träning med laget under tisdagen. Alla papper är inskickade till Migrationsverket sedan en tid tillbaka, nu återstår bara att vänta för att se om Raheem hinner bli spelklar redan till hemmapremiären mot Jämtland Basket den 29 september.

Så här säger Raheem Johnson själv apropå att det nu blir Sverige och Wetterbygden Stars för hans del:

– Jag är av förklarliga skäl exalterad över den här möjligheten att komma till Sverige, Wetterbygden Stars och SBL för att försöka bidra till lagets fortsatta framgång. När headcoach Balibrea förklarade för mig hur han ser på laget och min roll i detsamma, så kände jag instinktivt att det är här jag vill vara. Den känslan blev inte direkt mindre av att se laget prestera som man gjorde uppe i Luleå i premiären.

– Precis som alla andra spelare vill jag vinna basketmatcher och jag är övertygad om att få kunna göra detta så behöver man självfallet jobba hårt. Mina fördelar som basketspelare skulle jag vilja säga ligger i försvarsspelet och jag hoppas kunna vara ett defensivt hot under egen korg samtidigt som jag hoppas kunna bidra även offensivt genom att ta upp plats, säger Raheem Johnson.

Fakta Raheem Johnson

Spelar med tröjnummer # 1
27 år
206 cm

Nyligen signat avtal (1 år) med Wetterbygden Stars