Wetterbygden Stars stod för en heroisk insats när man under lördagen var på besök i Boråshallen och hade den stora äran att få spela inför säsongens största basketpublik (2374 personer). Trots en stark prestation fick man ändå till slut se sig besegrade av ett Borås Basket som ändå fick bekänna färg för att till slut kunna stå som segrare inför sin storpublik. Slutresultatet skrevs till 84-79 i hemmalagets favör.

Det var även Borås Basket som startade matchen allra bäst och inte minst då deras trepoängsskytte. 11/16 från nedre delen av stan under de första tjugo minuterna för hemmalaget är naturligtvis någon utöver det vanliga. Problemet med detta trepoängsskytte i allmänhet och med Borås Basket i synnerhet, är att det inte heller är så enkelt att säga ”det är väl bara att kliva ut på skyttarna”. Med några av seriens skickligaste 1-1-spelare (läs Tuys, Hilliard) så är det ett ständigt avvägande i mötena med Borås Basket hur pass aggressiv man kan vara i just ”en-mot-en-duellerna”. 29-18 efter första perioden till Borås Basket.

Andra perioden är det sen Wetterbygden Stars tur att hitta ”röret till korgen”. Med 34 poäng framåt så visar man med all tänkbar tydlighet att man inte tänkt att komma till Boråshallen och agera statister denna lördagseftermiddag. CJ Dunston och Joaquin Portugues är de som går i täten hos gästerna som under denna period spelar en både attraktiv och effektiv basket. Problemet är att Borås Basket fortsätter vara lika effektiva dom och mäktar själva med 25 poäng framåt, totalt 54-52 till hemmalaget i paus.

Wetterbygden Stars kommer ut och, om än inte tystar den månghövdade publiken, så i alla fall får densamma unisont att se ut att tänka: ”så här var det ju inte meningen att denna basketfest skulle bli”. I kombination med att man får stops i försvarsspelet och samtidigt skjuter bollen lika högprocentigt som hemmalaget gjorde på samma korg en dryg halvtimme tidigare, så är det Wetterbygden Stars som dikterar villkoren därute på parketten, ledning med fem poäng (60-55) som kunde varit än större. Tyvärr tillåts Borås Basket komma något närmare i slutet av den tredje perioden men inte mer än att Stars fortfarande kan titulera sig ”ledare” inför den sista akten, 72-71.

Tyvärr hamnar Wetterbygden Stars lite på hälarna under den fjärde perioden. Även om lägena fanns där så lyckas man inte bibehålla skärpan. Som tur är har Borås Basket inte heller någon vidare utdelning under denna sekvens utan istället ska matchen avgöras först i slutskedet. När hemmalagets Fredrik Andersson missar två straffkast med dryga 20 sekunder kvar av matchen och underläge för Stars med bara tre poäng (79-82) så får Stars Kyle Rowley en bra titt för kvittering från trepoängslinjen. Tyvärr blir resultatet av det skottet signifikativt för utdelningen totalt sett för Stars under den fjärde perioden: ring ut. Endast sju poäng framåt under Q4 är naturligtvis inget att skriva hem om…

Borås Basket kan sen spika slutresultatet från straffkastlinjen och det råder inget annat än besvikelse och åter besvikelse i bortalägret efter detta faktum. När den värsta besvikelsen lagt sig så är vi övertygade om att Stars ändå kan se tillbaka på en utmärkt prestation där man faktiskt pressade SM-favoriterna på dennes hemmaplan inför nästa 2500 åskådare på läktaren – för bara något år sedan var Wetterbygden i Boråshallen för match mot Borås Baskets Basketettan-lag och förlorade med 45 poäng inför 25 personer….det gäller att ha lite perspektiv på tillvaron.

Många spelare i Stars förtjänar en blomma en dag som denna. Joaquin Portugues fortsätter att spela stor basket på bortaplan, nu väntar vi bara på att det ska lossna fullt ut hemma i Huskvarna Sporthall också. Kyle Rowley klarade sig klart godkänt mot Borås Baskets mer mobila ”bigs”. Kul också att se Jonathan Bohman, Jesper Wennerholm och Eddie Alm spela respektlöst och bidra till lagets framgång varenda sekund de befann sig på parketten.

Efter ett späckat schema under januari och halva februari blir det nu en välförtjänt möjlighet att ”lägga fötterna högt” för att sen komma tillbaka fulladdade inför derbyt mot Nässjö Basket lördagen den 2 mars.