När Wetterbygden Stars under helgen som gick var i Danmark för de första träningsmatcherna för säsongen så saknades det några spelare i laguppställningen. Guim Exposito, Joaquin Portugues och Mathias Liljeqvist var alla indisponibla och stod över alla tre matcher. I Guim och Joaquins fall är man redan igång med lagträningen igen medan Mathias Liljeqvist rehabträning fortlöper enligt plan.

Saknades gjordes även Logan McLane. Anledningen till detta är att Wetterbygden Stars och Logan McLane kommit överens om att avbryta kontraktet. Dennis Aulander, sportchef i Wetterbygden Stars, kommenterar dessa uppgifter på följande sätt:

För det första vill jag vara supertydlig med att Logan McLane absolut inte gjort något som helst fel. Från första dagen han kom till oss så har han uppträtt proffessionellt och klanderfritt på alla sätt och vis och dessutom visat sig vara en, i allra högsta grad, skicklig basketspelare. Anledningen till att vi nu väljer att avbryta samarbetet med Logan McLane är för att han helt enkelt inte är rätt sorts spelartyp för oss, något som jag som ytterst ansvarig gällande det sportsliga i vår organisation får ta på mig.

– För att både ge oss själva och Logan chansen att finna det vi bägge önskar väljer vi att utföra den här åtgärden i ett tidigt skede. Vi önskar Logan all lycka på sin jakt efter en ny arbetsgivare och hoppas av hela vårt hjärta att han ska finna det han önskar och letar efter. För oss fortsätter jakten på en ersättare och jag hoppas att vi inom snar framtid kan presentera denne, säger Dennis Aulander.