Efter premiärsegern på hemmaplan förra helgen mot Trelleborg Pirates har det nu blivit dags för Wetterbygden Stars att begå debut på bortaplan och det är sannerligen inte vilken motståndare som kommer stå för motståndet. Djurgården Basket har tydligt aviserat vad som är säsongens stora mål och med de rekryteringar man gjort både på ledare- och spelarsidan under sommaren, så finns det stor anledning att tro att man kommer lyckas med att vara topp 2 när serien summeras i april och därmed kandidera på de två platserna till Basketligan herr säsongen 2018-2019.

Wetterbygden Stars kommer till spel med en bra träningsvecka i ryggen där fokus hela tiden handlat om ”hur att stoppa Djurgåden Basket”? Svaret på den frågan är naturligtvis inte helt enkel. Antagligen är det så att ”det gör man inte”. Däremot gäller det självfallet att göra det så svårt som möjligt  för ett lag som kommer spela på rus eftersom det är första gången som man får chansen att visa upp sig inför sina hemmasupportrar i Brännkyrkahallen. Att nämna någon spelare före den andra i hemmalaget som lite extra viktig att hålla koll på vore att göra det lite väl lätt för sig. Här finns det arsenal så att det både räcker och blir över, speciellt nu när Djurgårdens amerikan, Cliff Colimon, verkar ha fått grönt ljus från Migrationsverket och därmed är redo för spel.

Apropå Migrationsverket så brottas Wetterbygden Stars fortfarande med att få Franco Kouagnia spelklar, arbetet är inne i en intensiv fas och klubbledningen hoppas kunna få besked någon gång nästa vecka. Under tiden lär naturligtvis återstoden av laget vara redo att axla Francos manteln, inte minst i spelet under korgarna lär bortalaget behöva göra något extraordinärt för att hålla stången mot etablerade insidehot som Dee Ayuba och Dragoljub Kitanovic i Djurgården Basket.

Samtidigt som detta är en monumentalt svår bortamatch på alla sätt och vis för Boris Balibreas mannar, så är det naturligtvis också en av de roligaste. Som idrottsman vill man alltid mäta sig med de bästa och att få slå ur underläge passar de allra flesta lag, låt oss hoppas att så även är fallet för Wetterbygden Stars under söndagen!

Djurgården Basket-Wetterbygden Stars
Söndagen den 1 oktober
Brännkyrkahallen
17.00