Efter premiären uppe i Luleå (seger med 88-77 mot BC Luleå) så fanns det vissa förhoppningar i hemmalägret om ytterligare en stark prestation (och ett bra resultat) i samband med hemmapremiären i Huskvarna Sporthall mot Jämtland Basket under lördagen. Tyvärr satte hemska 6-39 (!) i andra perioden stopp för detta. Segerresultatet för Jämtland Basket, trots en förhoppningsfull inledning, skrivs istället till slut till 93-62.

Om det var Jämtland Basket som var bra eller om det var hemmalaget som var dåligt i andra perioden kan man säkert tvista om till leda. Sanningen är nog den att det var en kombination av dom bägge, en kombination som visar sig vara allt annat än hälsosam för Wetterbygden Stars. Då kvittar det egentligen att matchinledningen (ledning med 15-13 efter en period) påminde mycket om matchen uppe i Norrbotten förra veckan där Stars aggressiva försvarsspel konstant ställde tuffa frågor till BC Luleå då och till Jämtland Basket även idag.

Att förlora en period med 33 poäng är naturligtvis inte försvarbart någonstans på kartan och kommer garanterat hålla Stars-lägret vakna kommande natt. Resultatet sänder också signaler om att SBL kan vara som en blodtörstig best om du inte är redo att försvara dig med hull och hår och tyvärr var det inte mycket till försvar (bokstavligt talat) under denna andra period från hemmalagets sida.

Efter den andra perioden får Jämtland Basket en förhållandevis lugn resa mot slutsignal även om hemmalaget ska ha heder för sin insats som faktiskt innebär att vi kan sitta här och kanske, kanske, KANSKE överhuvudtaget yppa oss om att det ”bara var andraperioden som ställde till det”. Andra periodens resultat x tre perioder (första perioden borträknad) hade INTE varit bra utan nu kommer Stars som sagt undan med någon form av heder i behåll genom att spela helt jämnt undra halvan av matchen (41-41).

Låt oss hoppas att det blir en ”reality check” för alla i och runtom Wetterbygden Basketball. Den här resan vare sig började eller slutade förra veckan uppe i Luleå. Den kommer obönhörligen hålla på i 34 omgångar till och är du som sagt inte redo att ta fighten så kan saker som detta hända – lagen i SBL är så pass bra att det inte går att slappna av en sekund.

Slappna av och tycka synd om sig själv är naturligtvis inte heller ett alternativ för Boris Balibrea och hans mannar med tanke på att man redan på tisdag åker upp till en av de tuffaste bortamatcherna SBL har att uppbringa, nämligen den uppe i Karlsbergshallen mot vår namne, Köping Stars. Inte lär den bli mycket lättare med tanke på att Köping Stars idag besegrade BC Luleå just hemma i Karlbergshallen med en poäng, 80-79 – hysterin på tisdag lär vara monumental på alla sätt och vis och Wetterbygden Stars ser naturligtvis till att vara redo för det inferno som väntar i säsongens första ”Battle Of The Stars”.

Bäst i hemmalaget denna eftermiddag i Huskvarna Sporthall var Waly Niang som följde upp en stark insats uppe i Luleå senast med ytterligare en idag med sina 15 poäng och 12 returer. Guim Exposito också en pigg injektion med sina 15 poäng på dryga 22 minuters speltid.

I Jämtland Basket visade återigen Evariste Shonganya sin klass med att skicka i 20 poäng och plocka ner 15 returer, här har SBL utan tvekan en MVP-kandidat vart det lider. Stabila insatser även från Adam Rönnqvist (19 poäng) och Nicholas Paulos (15 poäng) gör att Jämtland Basket har fog för sin interna målsättning om att för första gången i föreningens historia nå (minst) semifinal.

Wetterbygden Basketball vill passa på och tacka dagens publik för supporten och samtidigt hälsa välkommen tillbaka fredagen den 5 oktober när Borås Basket gästar Huskvarna Sporthall.