Det som länge såg så bra ut i säsongens fjärde ”The Battle Of The Stars” mellan Köping Stars och Wetterbygden Stars i Karlsbergshallen skulle ändå till slut få en fadd eftersmak. Trots ledning med femton poäng en bit in i tredje perioden så förlorar Wetterbygden Stars till slut med 85-93, detta efter att helt ha tappat konceptet i slutet av matchen. Köping Stars får därmed en liten revansch för de tre tidigare förlusterna lagen emellan när nu respektive lags förberedelser intensifieras med tanke på det stundande SM-slutspelet som börjar i slutet av månaden.

Det var som vanligt lapp på luckan när Köping Stars under lördagen bjöd in till fest. VIP-gäster denna eftermiddag var inga mindre än våra egna stjärnor i form av Wetterbygden Stars som fram till dagens möte vunnit alla de tre tidigare mötena under säsongen. Det var också gästerna som skulle få en smakstart på denna match när man rusar upp i en 16-6 ledning innan hemmalagets headcoach, ”Giotti” Nikolaidis, kallar på matchens första timeout. Wetterbygden Stars fortsätter att spela inspirerat och kan också rättmätigt gå till periodvila i ledning, 22-12.

Andra perioden ska bli en jämn historia där lagen fortsätter att ställa tuffa frågor till varandra. Tuffast i bortalaget under denna period är Moussa Kone som återigen bevisade (20 poäng och sju returer) att han börjar hitta tillbaka efter knäoperationen tidigare i höstas. Den som håller bortalaget mest sysselsatt är hemmalagets Ernests Kalve som med sina tre raka trepoängare ser till att bortalagets ledning i paus inte är större än de nio poäng som var fallet, 36-45. Boris Balibrea behövde inte många minuter i omklädningsrummet i paus med sitt lag eftersom det fanns en hel del att glädjas över. Bland annat visade hans lag återigen upp ett försvarsspel som mycket väl kan ha varit säsongsrekord, Kalves tre raka treor till trots. Man hade fram tills nu också delat ”lädret” broderligt sinsemellan vilket fram tills nu vållat hemmalaget stora problem i försvarsspelet.

Andra halvlek ska börja på samma sätt när Wetterbygden Stars skjuter i två raka trepoängare via Daniel Mortensen och Ty Sabin. Ungefär här så tog det sen roliga slut och när Gary Blackston kan skicka i två av två från välgörenhetslinjen med bara sekunden kvar av tredje perioden, så innebär det inte bara att Köping Stars är ifatt utan även förbi, 68-67.

Det som sen händer är allt annat än…”framgångsrikt”. Istället för att lita på varandra och fortsätta jobba ner motståndaren systematiskt, så börjar man istället ”jaga basket” med allt annat än laget i centrum. Det är naturligtvis nobelt att individer vill ta ansvar och korrigera saker och ting på egen hand men det är sällan detta har visat sig vara speciellt framgångsrikt….ej heller denna eftermiddag. Trots att Carl Engström har ett par tunga putbacks under den mest kritiska perioden, så är skadan redan skedd och Köping Stars kan till slut vinna matchen med 93-85, en förlust som i ärlighetens namn, utan att förringa Köpings insats, måste kategoriseras som ”onödig” med tanke på matchbilden och den stora ledningen efter 25 minuter.

Efter fyra spelade möten lagen emellan så ståtar Wetterbygden Stars med ett record mot sina namne med 3-1. De bägge Stars-lagen har visat sig vara två jämna kombattanter denna säsong och kanske hade det varit allra mest rättvist om säsongens inbördes möten slutat 2-2, så pass jämnt har det varit mellan lagen. Nu väntar två hemmamatcher för Wetterbygden Stars kommande vecka när först Umeå BSKT gästar Huskvarna Sporthall under tisdagen innan veckan avslutas på fredagskvällen när Djurgården Basket kommer på besök.

Har Wetterbygden Stars några som helst intentioner att komma ifatt Södertälje Kings och skapa sig hemmaplansfavör i SM-kvartsfinalen så är ovan naturligtvis två ”måste-matcher”.