Sedan tidigare vet vi att Wetterbygden Basketball och Malbas Basket drabbar samman med sina respektive damlag på söndag eftermiddag i Huskvarna Sporthall. Det är dock inte den enda matchen som spelas mellan föreningarna då det under samma dag spelas basket även i Malbas Baskets hemmaborg, Heleneholms Sporthall nere i Malmö, när hemmalaget tar emot Wetterbygden Stars i Superettan.

Malbas Basket kommer till spel hemma i Malmö och har säkerligen ganska goda vibbar med tanke på hur det såg ut för laget senast de spelade på hemmaplan då Luleå Steelers, mer eller mindre, var chanslösa. Malbas Basket har genomgått en riktig generationsväxling efter att föreningen tagit beslutet att avstå ytterligare en säsong i Basketligan herr (eller SBL, eller vad det nu heter?). Nu innehåller Malbas Basket nästan uteslutande egna produkter och guidas skickligt från sidlinjen av coach Rade Vojnovic. Förutom segern på hemmaplan mot Luleå Steelers, så har laget också hunnit med tre bortamatcher. I premiären föll man mot Köping Stars för att sen ta en tripp till huvudstaden helgen som gick, ett dubbelmöte där man lyckades besegra Alvik Basket på lördagen för att sen ett dygn senare åka på (stor)stryk mot Djurgården Basket. Man ståtar således på ett resultat som innebär att man har två segrar och två förluster.

Lagets skarpskytt # 1 är Kasper Hagberg (16,8 ppg) tätt följd av Stefan Alavuk (15 ppg). Lagets stora fördel är dock det faktum att man spelat tillsammans betydligt längre än sina flesta motståndare i hela Superettan, absolut längre än Wetterbygden Stars.

Detta till trots får nog Wetterbygden Stars finna sig vid att vara favoriter inför söndagens drabbning.

Fortfarande är inte Franco Kougnia spelklar vilket inneburit att coach Balibrea tvingats att ändra om i både defensiva och offensiva strukturer i väntan på besked från Migrationsverket gällande Francos arbetstillstånd. Lagets absolut största tillgång så här långt in i Superettan är lagets försvarsspel. Här finns det både spelare som kan och vill spela försvar och lyckas man lägga ner lika mycket energi och ödmjukhet i försvarsspelet även på söndag så lär Malbas Basket behöva slita hårt för att ”ta sig över bron”.

Wetterbygden Stars är fullt medvetna om att det finns inga lätta matcher i Superettan, börjar man tro/inbilla sig något annat, så kommer man garanterat snabbt bli varse att så inte är fallet. Att poängen är lika mycket värda i mitten av oktober som i slutet av april, är en annan sådan där sanning som man naturligtvis också måste förhålla sig till.

Räkna därför med ett Wetterbygden Stars laddat från topp till tå på söndag!

Malbas Basket-Wetterbygden Stars
Söndagen den 15 oktober
Heleneholms Sporthall, Malmö
16.00