Efter en efterhängsen skada som vägrar ge med sig så tvingas Wetterbygden Stars amerikanske powerforward, Moussa Kone, till operation. Förhoppningen är att Moussa Kone återvänder till spel senare under säsongen. Under tiden, för att fylla tomrummet Moussa Kone lämnar efter sig, så gör ett bekant ansikte comeback i laguppställningen nu när det står klart att landslagscentern Carl Engström ansluter och avslutar säsongen i Wetterbygden Stars.  

Carl Engström inledde säsongen hos ingen mindre än Fenerbahce Ülker nere i Turkiet. I takt med att storlagets VM-spelare kom tillbaka från världsmästerskapen i Kina så blev det av förklarliga skäl svårt att bibehålla platsen i respektive tresekundersområde utan det bar då istället av till Polen och Polpharma i PLK, I Liga. Tyvärr ställde ett coachbyte till det för Carl som efter ett par matcher efter den rockaden beslutade i samråd med klubben om att gå skilda vägar. Nu blir det alltså återigen Wetterbygden Stars för Carl Engströms del som under sin sejour under fjolårssäsongen hann med att snitta 11,5 poäng och 7,5 returer på sina 13 spelade matcher. Stars sportchef, Dennis Aulander, är naturligtvis glad över Carls ankomst men också ledsen över det faktum att Moussa Kone tvingas lägga sig under kniven:

–  Ja, visst är det så. Moussa har och betyder fortfarande massor för oss, inte minst via sin karaktär som har varit toppklass från första stund. Det har därför varit extra smärtsamt att se honom inte kunna göra sig själv rättvisa fullt ut. Framförallt har det drabbat våra träningar eftersom dessa har varit tillfällen för Moussa att vila för att överhuvudtaget klara av matcherna. Någon som varit involverad inom elitidrott vet att det inte är hållbart över tid och framförallt är det inte rättvist mot någon part. Vi håller tummar och tår att Moussa kan avsluta säsongen med oss och det är klart att det är en kittlande tanke på vad i så fall Moussa och Carl, tillsammans med Daniel, Bohman och Wiggo kan åstadkomma tillsammans på position 4-5 när det vankas slutspel senare i vår.

– Att få in Carl betyder att vår startsträcka att få in honom i laget är betydligt kortare än om det varit en annan spelare eftersom han var med oss ifjol. Personligen tycker jag att det var synd att han lämnade oss vid denna tidpunkt ifjol då han i mitt tycke var på väg mot något riktigt bra. Nu får han och Boris chans att jobba vidare och det ska bli kul att följa det fortsatta samarbetet. Att Carl är en faktor genom sin storlek vet vi redan och tillsammans med nämnda Daniel Mortensen, Jonathan Bohman och Wiggo Wiberg så känner vi oss trygga med att Moussa kan rehaba i lugn och ro för att komma tillbaka starkare än någonsin, säger Dennis Aulander.

Carl Engström själv ansluter till laget under fredagseftermiddagen då han göra sitt första träningspass med några av sina forna lagkamrater. Så här säger den 216 cm långa skåningen om att det nu återigen blir Sveriges vackraste bygd för hans del:

– Det känns både bra och kul att vara tillbaka i Wetterbygden Stars. Jag känner ju några av grabbarna från ifjol och minns med glädje tillbaka på den goa stämning vi hade då och har förstått att det är likadant i år. Jag har följt laget under hösten och är imponerad över vilken säsong man haft hittills och jag hoppas naturligtvis kunna vara med och bygga vidare på det. Sen ser jag även fram emot att få fortsätta lära mig saker av Boris, jag trivdes väldigt bra med honom under förra året, säger Carl Engström.

Carl Engström # 35
216 cm
Aktuell som nyförvärv till Wetterbygden Stars

Fotnot: Klubbledningen jobbar hårt med att ha Carl Engström klar redan till lördagens bortamatch mot Södertälje Kings