Trots att Wetterbygden Stars inte fick mycket att stämma under stora delar av matchen och trots att Köping Stars ledde stort vid flertalet tillfällen, så lyckades ändå hemmalaget på något sätt slingra sig ur fällan och besegra serietvåan för tredje gången denna säsong. Segerreceptet denna afton blev mycket glädjande det varierande försvarsspelet som stundtals satte griller i huvudet på bortalaget samt en glödhet Adam Rönnqvist när allt skulle avgöras i fjärde perioden. Segerresultatet skrivs till slut till 90-84.

Annars kan inledningen av den 23 omgången av årets upplaga av SBL närmast liknas vid en mardröm för hemmalaget. Efter 2-12 har coach Balibrea fått nog och kallar på en som inte kan beskrivas på något annat sätt än en, barnförbjuden timeout. Efter några väl valda ord med lite spansk touch av hetta (minst sagt), så får hemmalaget igång maskineriet lite bättre, dock inte bättre än att Köping Stars kan gå till periodvila i en komfortabel ledning, 14-25.

Det syntes tydligt att hemmalaget gjort sin läxa sedan lagen senast stötte på varandra i Huskvarna Sporthall. Då hade gästernas CJ Jackson närmast lekstuga med hemmaförsvaret och för att råda bot på detta denna kväll, så gick man och dubblade på nämnde Jackson så fort denna passerat halva plan – allt för att forcera bollen ur hans händer. Detta ska visa sig vara ett ganska framgångsrikt drag från coachstaben i hemmalaget då det ska dröja till matchminut 16 innan en av seriens skickligaste spelare petar i sina första poäng. Då har Wetterbygden Stars haft en run på 10-0 återigen anförda av en stekhet Daniel Mortensen som alltmer framstår som gjuten i det danska landslaget som ska EM-kvala om några veckor – 15 poäng, 12 returer och sex assists ikväll förstärker bara känslan av att Daniel Mortensen är i Sverige för att fylla upp statistikkolumnerna. Tack vare en trepoängare precis innan halvtidsvilan kan han spika halvtidsresultatet till 37-37. Fram tills nu var det annars knappast någon skyttefest i Huskvarna Sporthall eller vad sägs om totalt 6/31 på trepoängslinjen för de bägge lagen?

Återigen inleder hemmalaget en halvlek direkt svagt när de 20 sista minuterna är till att starta. Framförallt är det gästernas väldige Jeremy Combs som tillåts dominera i offensivt tresekundersområde på ett klart ohälsosamt sätt. När sen Shane Walker skickar i en trepoängare så betyder det 42-54 på resultattavlan och ytterligare en barnförbjuden timeout äger rum i hemmalägret. Efter det gör Jonathan Peleg egenhändigt fem raka poäng och kan krympa underläget innan ”Combs Show” fortsätter. Tack vare lagfoul hos gästerna kan Stars från Sveriges vackraste bygd hålla jämna steg med bortalaget, 19 av 24 från välgörenhetslinjen är klart godkända siffror, inte minst är det bra att komma till straffkastlinjen 24 gånger. Underläge för Wetterbygden Stars inför sista akten, 61-65.

Fjärde perioden börjar i dur för Wetterbygden Stars när Daniel Mortensen drar i en trepoängare. Annars skulle detta bli en period som skulle komma och domineras av hemmalagets Adam Rönnqvist. Till slut stannar den Luleå-bördige Rönnqvist på 23 poäng varav 14 av dessa poäng kom under sista perioden. Var det inte attackspel, så var det straffkast, allt blandat med ett par magiska trepoängare varav ”den magiska av dom mest magiska” var den när han helt sonika sköt mittbena på Köping-försvaren 11 meter (!) från korgen, en trepoängare som betydde ledning för Wetterbygden Stars med 85-74 – liten matchboll för hemmalaget således. Fram tills dess hade även Carl Engström bestämt sig för att ta upp kampen under korgarna med nämnde Combs och tack vare ett par otroligt viktiga offensiva returer, några putbacks och några straffkast på det, så är det egentligen han som bäddar åt ”lillebror” i form av Adam Rönnqvist att sen slutföra jobbet.

Köping Stars och Lukas Friberg gör ett tappert försök i slutet men kommer aldrig närmare än de sex poäng som också skiljer lagen i samband med slutsignal (90-84). Resultatet innebär alltså att Wetterbygden Stars gör 29-19 på bortalaget under de sista tio minuterna, tio minuter som på något sätt får symbolisera vad Wetterbygden Stars är kapabla till när både offense och defense fungerar samtidigt.

Segern innebar att hemmalaget Stars åsamkar sina namne uppe från Västmanland årets tredje förslut av totalt tre möjliga i det som kommit och döpas till ”The Battle of The Stars”. Just s-ä-t-t-e-t kvällens seger kom till på (karaktär att vinna trots att spelet hackar) borde stärkt lagets självförtroende inför vad som komma skall uppe i Umeå nästa fredag. En veckas träning kommer naturligtvis också lämpligt för ett lag som nu sakteliga börjar få tillbaka både sjuka och skadade spelare.