Nu står det klart att den 22-årige pointguarden, William Eriksson-Hansson, byter den norrländska tundran mot grönskan nere i söder. Wetterbygden Stars har sedan en tid tillbaka letat efter alternativ på positionen som just pointguard och valet föll nu alltså på norrlänningen som tidigare provat på SBL-spel i Uppsala Basket och nu senast hemma i Luleå med BC Luleå.

BK Vråken. Där har ni William Eriksson-Hanssons moderförening och för alla som någon gång trampat runt bland basketstigarna uppe i Luleå vet att det är både viktigt och prestigefyllt vilken som anses vara ens moderförening i Sveriges baskethuvudstad. Efter sin basketfostran i ”Luleås finest” blev det sedan tre år på riksbasketgymnasiet innan han efter studenten provade på ett år på ”prep school” borta i USA. Efter det året blev det sedan återigen Sverige för Williams del och då närmare bestämt Uppsala Basket i den Svenska Basketligan. Under sitt debutår i Sveriges högsta serie blev det totalt 33 matcher och vid dryga hälften av dessa matcher blev han belönad med en plats i startfemman. På dryga 18 minuters speltid snittade han 4,3 ppg och försökte leda styrkorna från bakplan så gott det gick för ett lag som generellt sett annars hade ett svårt år. Det senaste året har William spenderat på hemmaplan uppe i Luleå med BC Luleå där han av förklarliga skäl kanske haft en någon undanskymd roll, men likväl fått tillbringa och träna med några av det bästa basketsverige har haft att erbjuda den senaste säsongen. Så här säger William själv apropå det faktum att det nu återigen blir en sväng söderut för hans del:

Det känns som att Wetterbygden Stars är helt rätt plats för mig just nu där jag befinner mig i min karriär. Jag kommer till Wetterbygden för att utvecklas så mycket som möjligt och för att kunna visa vad jag går för. Jag har fått ett proffsigt intryck av föreningen och där man varit både ärliga och tydliga med vilka som är verksamhetens mål och visioner. Dessutom har jag fått ett väldigt gott intryck av coach Gabo som redan nu på försäsongen visat ett stort engagemang för oss spelare. Jag delar dessutom den spelfilosofi som Gabo verkar stå för vilket gjorde valet av klubb lite enklare för mig. Det som ändå definitivt fick mig att bestämma mig för Wetterbygden var för att jag hört rykten om att det därnere serveras Sveriges bästa kebab, säger en glad William Eriksson-Hansson.

Stars nye headcoach, Gabo Loaiza, befinner sig sedan en tid tillbaka hemma i Spanien och följer på avstånd hur hans lagbygge sakteliga tar form. Så här säger han apropå det faktum att han nu lyckats kontraktera en pointguard till kommande säsongs upplaga av Wetterbygden Stars:
Det ska bli spännande att få hälsa välkommen till en ung, hungrig och mycket lovande spelare som William. Utifrån det jag sett och hört. så känns det naturligt för honom att leda ett lag i sin roll från bakplan, han har bara inte riktigt fått chansen att göra det fullt ut ännu. Jag upplever honom som solid i alla pick´n roll-situationer och med en bra blick för spelet. Han har också förmågan att skapa sitt eget avslut och just hans skytte har utvecklats en hel del genom åren. Vi behöver den här typen av spelare just nu: unga, hungriga spelare som vill visa omvärlden att dom kan spela på den här nivån. Jag ser fram emot att få jobba med William kommande säsong, säger Gabo Loaiza.

William Eriksson-Hansson
# 3
Pointguard
Aktuell genom att precis skrivit på ett ettårsavtal med Wetterbygden Stars

Fotocred: Max Wiik, BC Luleå