Wetterbygden Stars lag i Superettan får väl anses ha haft en ganska lyckosam ”silly season” och ser ut att gå mot en stark säsong, åtminstone på det berömda ”pappret”. Kvar har återstått att fylla de två sista utvecklingsplatserna i truppen och nu står det klart att dessa går till guarden Daniel Ekström (född 02) och forwarden William Lightfoot (född 01). Bägge två kommer att spela med dubbellicenser mellan föreningens Superettan och Basketettan-lag. 

Daniel Ekström är fostrad i föreningen och kan bäst beskrivas som en explosiv guard med sina styrkor i det offensiva spelet. Daniel är en modig spelartyp som inte tvekar att attackera korgen när tillfälle ges. Kan Daniel utveckla sin defensiva repertoar och samtidigt undvika skador så kan mycket väl Wetterbygden Stars här ståta med en framtida starting point guard i högre ligor än Superettan. Daniel har ett år kvar på Sanda Basketgymnasium. En som tog studenten så sent som i juni månad från just Sanda Basketgymnasium är den Skövde-fostrade forwarden, William Lightfoot. Med en både avig och fysisk spelstil (William är vänsterhänt) har han vållat en del problem för motståndarna under fjolårssäsongen i Basketettan. Nu står det alltså klart att han blir belönad med en plats i föreningens Superettan-lag och det ska onekligen bli spännande att se vad träning och spel med betydligt mer erfarna lagkamrater kan komma att innebär för honom, är det något William (och Daniel) saknar så är det kanske just det: erfarenhet och lite orutin vilket i sig inte är konstigt med tanke på den ringa åldern.

Dennis Aulander tillhör sportrådet i Wetterbygden Basketball och säger så här apropå det faktum att två unga killar från de egna leden (vi får nog ändå räkna även William som egen produkt efter snart tre år i föreningen) tar plats i föreningens A-lagsverksamhet:

Vi hoppas naturligtvis att detta sänder signaler i systemet att det finns både utvecklingsmöjligheter och stimuli till de talanger som är beredda att lägga ner det arbete som det krävs för att verka på den här nivå, för en sak måste vi ha klart för oss: hur mycket vi än älskar att se våra egna juniorer ta plats i vår seniorverksamhet så gör dom det för att dom är värda det och för att vi tror att dom har något att tillföra, inte för att vi ska framstå som snälla. Vi har många ungdomar på både pojk- och flicksidan som pockar på uppmärksamhet vilket naturligtvis är både glädjande och en direkt förutsättning för att vi ska kunna bedriva elitverksamhet på sikt, säger Dennis Aulander.

Stars nye headcoach, Gabo Loaiza, har självfallet haft mest att säga till om när man nu nominerat Daniel Ekström och William Lightfoot att ingå i seniortruppen och så här säger han om sina unga talangfulla spelare:
Vi vill försöka vara en klubb som ger våra egna chansen. Våra ungdomscoacher jobbar hårt för att förbereda alla talanger för nästa nivå vilket naturligtvis är en förutsättning för att kunna förädla samma talang. Att coacherna jobbar hårt är självfallet inte tillräckligt, utan spelarnas insats och engagemang går det heller inte. Både William och Daniel är värda den här möjligheten och det ska bli spännande att se vad de kan uträtta på den här nivån. De kommer till en miljö där det kommer finnas gott om förebilder att ta rygg på och lyckas de bara att hålla sig skadefria för att kunna tillgodoräkna sig all träning så är jag övertygad om att detta kommer att gå hur bra som helst, säger Gabo Loaiza.

William Lightfoot
# 35
Forward
Aktuell genom att signerat ett utvecklingskontrakt med Wetterbygden Stars

Daniel Ekström
# 6
Guard
Aktuell genom att signerat ett utvecklingskontrakt med Wetterbygden Stars