Det blev precis så besvärligt att betvinga Västerås som befarat. Coach har två raka illgula protokoll från de senaste säsongernas (Sparks förra säsongen och Brahe året innan) besök i ”gurkstaden” – inga lätta motståndare i Viksängsskolan.

Inledningen var jämn; vi hittade bra avslutslägen i form av skytte utifrån, i första hand ifrån Jelena och Alice, men Västerås hade poängsvar från främst Naouel Abdelkader, som vi hade på radarn som trepoängsskytt, men som fick skotta i 13 poäng på 14 minuter, varav tre!! treor!!

Efter att varit upp fyra efter första perioden vände Västerås till ledning 20-16 efter knappt halva andra perioden; med hjälp av bl a två av de tidigare nämnda treorna. Vi fick fortfarande öppna skott med hade svag träff samtidigt som vi under en period var alldeles för bekväma och visade begränsat intresse för returtagningen. Efter time-out var det Anna-Marias tur att hitta rätt från trepoängsland och det var jämt igen. Efter lite poängbytande var det Sparks som avslutade halvleken med att göra 7-0 och skaffa sig 33-26 som paussiffror. Ett matchavgörande ryck som det skulle visa sig.

I andra halvlek höll sig poängdifferensen mellan lagen på 5-10 poäng. Vi lyckades inte skaka av oss hemmalaget, men de fick heller aldrig den riktiga närkontakten. Matchens sista sex minuter var väl inget under av skönspel eller basketunderhållning; inte något spelmål från någondera lagen…….

Med två minuter kvar och efter timeout Västerås med Sparks i sjupoängsledning var hemmalagets taktik klar; foula direkt och tvinga Sparks att skjuta från välgörenhetslinjen. Vår procent från nämnda linje var inte direkt säsongsbästa men vi kunde ändå vinna de sista två minuternas straffkasttävling med 7-4 (Västerås hade dessutom några riktigt långa trepoängsförsök under slutminuterna) och därmed matchen med 63-53.

Jelena pålitlig floorleader, Anna-Maria gör en double-double (11 poäng och 14 ribbor) och Alice är högprocentig från 3-poängslinjen och alert i försvarsarbetet i en match som vinns tack vare att vi har mer än 20 fler avslut; beroende på betydligt förre turnovers och betydligt fler offensiva returer än hemmatöserna; superviktigt då vår skottprocent denna eftermiddag inte är mycket att skriva hem om.

Sparks har genom denna viktoria redan innan sista omgången spelat till sig tredjeplatsen i serien och därmed en plats i Superettan; härligt och utmanande!!