Wetterbygden Sparks investerar inför framtiden. Detta blev extra tydligt under torsdagen då det stod klart att nästa generations elitspelare blev klara för spel i Wetterbygden Basketballs SBL-lag på damsidan. Tjejerna det rör sig om är Tilda Tengvall (född 2004, Ängelholm), Emilia Forss (född 2004, Åkersberga) och Hanna Soltesz (född 2005, egen produkt) som nu alltså får chansen att både testa på hetluften på högsta nationella nivå i kombination med dubbellicens och spel i verksamhetens Basketettan-lag. Varmt välkomna till Wetterbygden Sparks önskar vi alla tre!

Alla tre tjejer har egentligen redan ”tjuvstartat” sin karriär i Sparks eftersom man varit med och tränat med laget sedan en tid tillbaka och i Tilda Tengvalls fall, även hunnit med att avverka minuter på plan i ”skarpt läge”. Medan Tilda och Emilia redan inlett sina gymnasiestudier på Sandagymnasiet, så är Hanna Soltesz i full färd med att börja sin utbildning till hösten. Alla tre spås en lysande basketkarriär och det ska onekligen bli spännande att se vad Krumesh Patel kan göra med dom redan inför kommande säsong, Så här kommenterar Krumesh Patel det faktum att han nu får några av landets största talanger på flicksidan till sitt förfogande:

Our young group of players are really exciting. Many practice with us this season and you even saw many on the floor. This new group will be looking to continue to develop there skills at a higher level, learn from them around but also to push those around and really break into the minutes that they will truly earn. We have shown we are ready to invest in the youth with our experience, so we are excited with the youth players we have coming up.

För tjejerna innebär naturligtvis den här chansen mycket i strävan efter att en dag kunna spela på högsta möjliga nivå och kanske även försörja sig på basketen. Vi har lyckats att få tag i alla tre tjejer som har följande att säga om möjligheten som nu uppenbarat sig:

Jag tycker att det är jättekul att få chansen att spela med Wetterbygden Sparks denna säsong. Det är en otrolig möjlighet att kunna utveckla mina basketkunskaper och jag ska ta vara på varje tillfälle. Jag kommer att alltid göra mitt bästa och hoppas verkligen att det blir en bra säsong. Jag är tacksam att jag fått denna möjlighet, säger Hanna Soltesz.

Jag är väldigt förväntansfull och spänd inför nästa säsong. Det kommer bli väldigt lärorikt och utvecklande för mig både som spelare och person att träna med ligalaget. Jag är inställd på att det kommer bli hårt med tufft motstånd men jag kommer lära mig mycket av att träna med rutinerade och grymma spelare. Har känt ett starkt stöd och engagemang från ligacoach Krumesh Patel vilket har varit skönt inför en förmodad rolig, men också tuff säsong, säger Emilia Forss.

Jag ser jättemycket fram emot att få vara en del av Sparks nästa säsong. Jag tror att denna möjligheten kommer att utveckla mig som ung spelare något enormt. Med tillit från klubb, coach och lagkamrater känns detta bra på alla sätt. Nu är jag förväntansfull och taggad på att se vad nästa säsong kommer att erbjuda, avslutar Tilda Tengvall.