Efter två otroligt tuffa inledningsmatcher för Sparks väntar nu en spännande batalj mot våra nykomlingskamrater, och mångåriga trätosystrar från basket- och Superettan; Högsbo Basket.

Högsbo Basket har, precis som Sparks, haft en utmanande seriespelsinledning med möten både med Luleå Basket och A3, samt även mot också obesegrade Alvik Basket, som man hade kontakt med en bit in i fjärde perioden.

Vi väntar oss ingenting annat än en riktig kraftmätning. Att vi lyckades besegra Högsbo Basket i John Bauer Cup för en dryg månad sedan känns naturligtvis bra, men vi måste hålla i minnet att det hänt saker i båda lagen sedan dess. För Sparks del så har Stephanie Gardner tillkommit och denna fight får väl nästan räknas som hennes riktiga debutmatch, när hon nu hunnit med två veckors träningar.

För Högsbos del så saknades Hanna Johansson i turneringen och det är inte vilken pjäs som helst. Hanna är, när de flesta lagen spelat tre matcher, ligans effektivaste spelare och hennes kvalitéer har vi känt av på flera olika sätt genom åren. Avslutseffektivitet och returer är adelsmärket och det gör ont att möta Hanna. Den bevakning som måste till gör också att hon har levererat ett antal assists. Dessutom hamnade Tiasha Gray, i ligans skytteligatopp, tidigt i foulproblem i träningsmatchen, fick därmed begränsat antal minuter och stannade på, för henne, blygsamma åtta poäng. Hon har snittat 23 på de tre första ligamatcherna. Så det är två lag med lite andra förutsättningar till denna match.

Utöver nämnda två starka producerare så utmärker sig även Alexis Hyder i statistikkolumnerna. Dryga 14 poäng/match och nio returer gör henne, tillsammans med Hanna Johansson till två stora hot nära korgen. Som ett litet sparkapital finns Ida Fredriksson som gjorde en fantastisk fjolårssäsong, men som inte riktigt fått det att lossna under inledningen. Vi måste vara alerta och på hugget här så att islossningen inte kommer mot oss.

För egen del så har Sparks haft mycket bra träningar efter Umeåäventyret och i laget andas det tillförsikt och optimism inför drabbningen. Det ska bli fantastiskt roligt att äntligen få möta Högsbo Basket i högsta serien; det är två föreningar/lag som under ett antal år arbetat målmedvetet för att komma dit man är i dag och, med facit i hand, med mycket gott resultat. Vi ser verkligen fram emot denna match där det, när krutröken skingrats, kommer att förkunnas att en segernolla är spräckt. Det kommer att vara två lag i Gothia Arena på lördag som kommer att göra allt för att ”rätt” lag ska avgå med segern!

Med förhoppningar om en lika spännande och dramatisk match som gångna säsongens i Göteborg, med samma härliga publikinramning, och gärna med samma resultat äntrar Sparks bussen västerut på lördag förmiddag.