När Wetterbygden Sparks inleder del två av säsongen så görs det med en riktig toppfight. Lite drygt tre månader efter höstens rackarrysare så välkomnas Högsbo Basket till Huskvarna Sporthall för den inledande matchen i vårens Superettan.

I höstkampen drog som bekant Wetterbygden Sparks den längsta stickan; enpoängsviktoria efter övertid i en högdramatisk tillställning. Den enda höstmatchen för båda lagen som sett över 40 minuter var en riktig kamp. Norrettans topp var betydligt jämnare och i mångas tycke är det de två ”söderlagen” som är favoriterna att knipa de båda åtråvärda kvalplatserna. Att vi redan i första omgången, precis som vi i höstas redan i rond tre, dristar oss till att kategorisera matchen som en tidig seriefinal känns därför motiverat.

Lagen känner varandra väldigt väl efter flera duster de senaste säsongerna, men en extra krydda av osäkerhet ligger i att båda lagen fått ytterligare en kvalitetspjäs i laguppställningen sedan senaste fighten. För Högsbo Baskets del handlar det om Chelsea Jennings, en 23-årig skarpskytt från Texas som närmast kommer från spel i Grekland. Chelsea har hunnit med tre matcher i Högsbolinnet och snittat 22 poäng med hög skottprocent; över hälften satta från både två- respektive trepoängsdistans. För Wetterbygden Sparks vidkommande blir det debut för Louice Halvarsson efter knappa två månaders upptrappad träning. ”Lollo” har ”kittat in” i gruppen på ett fantastiskt bra sätt och det känns som att man spelat länge tillsammans.

Från höstmötet minns vi att Högsbos centertank Hanna Johansson, sin vana trogen, firade stora triumfer i spelet nära korgarna, att spelskickliga Ida Fredriksson och Ieva Ivaskeviciute förtjänstfullt ledde Högsbo från bakplan och att Elin Söderström, med sin vassa bössa, sköt i trepoängare, trots att hela världen vet att hon är förträfflig i det avseendet. Vi ska också vara observanta på att Högsbo Basket har flera spelare med ”snabba händer” vilket gör att varning är utfärdad för ”turistdribblingar” och tama passningar. En ytterligare detalj som alltid är värd att ta med i beräkningen är returtagningen. I höstens möte var göteborgskorna bättre i den detaljen, vilket vi hoppas få tillrättat denna gång.

I Sparkslägret andas tillförsikt efter att vi tränat på riktigt bra under det knappa månatliga matchuppehållet. Vi ser verkligen fram emot att få mäta krafterna mot ett, på alla sätt, fullvärdigt motstånd i en match som på förhand är otroligt öppen.

Missa inte att vara på plats när bollen slängs i luften kl. 15.00 på söndag i Huskvarna Sporthall; det blir inte mycket bättre än så här!

FEEL THE ACTION!

Wetterbygden Sparks-Högsbo Basket
Söndagen den 14 januari
Huskvarna Sporthall
15.00

OBS! På grund av rådande ombyggnationer runt Huskvarna Sporthall så kommer Wetterbygden Basketball from denna match ha publikinsläpp uppe via Huskvarna Teaters ingång.