Efter förra helgens Norrköpingsutflykt är det dags för Sparks att dubbla milen för att på lördag hamna i nybyggda Stuvstahallen i Huddinge för att ställas mot basketadel.

Huddinge Basket coachas av en av de absolut mest framgångsrika svenska basketcoacherna på damsidan, legendaren Eivind Möstl. Sju senior SM-guld smäller naturligtvis högt, men herr Möstls största framgång måste ändå vara framlotsandet av Arvika till Sveriges största internationella seniorframgång; finalen i Europacupen för klubblag 1991. I erfarenhetssäcken ligger också upp mot tiotalet år som förbundskapten för det svenska damlandslaget.

Även på spelarsidan finns det erfarenhet så det räcker; vad sägs om evigt unga Nina Baresso (vi nämner inte en dams ålder), med bl. a. tre senior SM-guld och ett antal landskamper på meritlistan, och detta i en tid då flertalet av våra spelare tultade omkring utan någon riktning, oförmögna att göra just mer än så. Efter att till och från varit borta från basketspelandet, med bl. a födsel av tre barn i CV:t, är Nina nu åter med ett spel som är grymt imponerande. Nina är den överlägset mest effektiva spelaren i Basketettans inledning (norra serien inkluderad); på sina 36 minuter/match (imponerande bara det) snittar hon 24 poäng (med hög skottprocent), 10 returer, 8 assists och 5 steals (puh). Något rejält att bita i för Sparksförsvaret.

Nina kompletteras mycket väl av ytterligare en erfaren pjäs, Özlem Alkan, som förra säsongen i AIK såg till att hålla Sparks borta från kvalplatserna och med tidigare ligaerfarenhet från både Akropol och Fryshuset. Özlem spelar även hon i princip nonstop och med god utdelning. Tillhör även hon effektivitetstoppskiktet med bl. a. 15 poäng och 9 returer per match.

Som i så många lag finns en tredje länk som bidrar med en hel del i poängprotokollet; i det hör fallet gäller det Luanda Rodriguez, som snittat 14 poäng till dags dato. Vi minns Luanda från förra säsongens kamp lagen emellan då hon firade ganska stora triumfer och var poängbäst i Huddinge med 13 med 67 %-ig skottsäkerhet.

Huddinge Basket gick gångna helgen en tuff fight mot Malbas Basket i Malmö, hade en niopoängsledning i mitten av tredje perioden som Malbas Basket lyckades vända och från helt jämt med tre minuter kvar sedan vinna med nio. Firma Baresso/Alkan/Rodriguez stod här för 59 poäng, 25 ribbor och Nina på egen hand bokfördes för sex assists och fem steals. Det är i vart fall inte svårt att urskilja nyckelspelarna i detta Huddinge Basket.

Det blir en häftig utmaning för Sparks att hantera Huddinge Basket. Ska vi sätta all kraft på att försöka ”plocka bort” dessa producerare eller ska vi se till att hålla övriga spelare kort och räkna med att vi över en hel match kan hålla ett tempo och en intensitet som håller nere procenten? Idealet är naturligtvis att klara av båda scenarierna.

Om vi är matade för det återstår att se.

Strax efter halv fem på lördag har vi svaret.